Skissen klar for ny flyplass i Bodø

Skissen til den nye flyplassen i Bodø. Foto: Avinor

Som det lenge har hvert kjent skal det bygges ny flyplass i Bodø, bare få hundre meter fra den gamle. Den første skissen for den fremtidige flyplassen ble presentert for formannskapet i Bodø kommune torsdag.

Skissen som ble presentert av Avinor torsdag 29. august 2019 skal ifølge konserndirektør Stine Ramstad Westby være et fullgodt alternativ til den eksisterende flyplassen.

– Med alternativet vi presenterer lar det seg gjøre å ta imot alt fra Dreamlinere og de største flyene til Forsvaret, forteller hun til Avisa Nordland. Hun forteller også at det i fremtiden kan bli aktuelt å tilrettelegge for cargo i fremtiden hvis det er behov for det.

Med tanke på kapasitet er det ikke tiltenkt noen utvidelse i forhold til den gamle flyplassen i skissen. Avinor utelukker heller ikke at flyplassen kan utvides ved en senere anledning. Den nye flyplassen er skissert til 2,5 millioner passasjerer i året, men kan utvides til 4 millioner passasjerer i året.

Prosjektet som har en kostnadsramme på 5,8 milliarder har fått byggestart i årsskiftet 2020-2021 og skal stå ferdig mellom 2024 og 2026. Allerede nå begynner de små forberedelsene når flyplassen skal flyttes.

Ramstad Westby og Avinor opplyser også i en pressemelding at det kan bli endringer i prosjektet i etterkant for å få det til å gå rundt.

– Dette er et kostnadsdrevet prosjekt, og det vil bli vurdert ytterligere forenklinger og reduksjoner sammen med brukere og interessenter gjennom forprosjektet. Kostnader til eventuelle eiendomstransaksjoner, håndtering av grunnforurensning, rivekostnader, adkomstveg, bygg og andre fasiliteter for lufthavntilknyttede aktører, herunder Forsvarets anlegg og redningshelikoptertjenesten- samt finanskostnader er ikke inkludert.

ANNONSE
Forrige artikkelAir China bestiller kinesisk passasjerfly
Neste artikkelKalitta Air må legge ned på Amsterdam Schiphol – Får ikke tildelt nok slots