-8.3 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no
Skissen til den nye flyplassen i Bodø. Foto: Avinor

Skissen klar for ny flyplass i Bodø

Som det lenge har hvert kjent skal det bygges ny flyplass i Bodø, bare få hundre meter fra den gamle. Den første skissen for den fremtidige flyplassen ble presentert for formannskapet i Bodø kommune torsdag.

Skissen som ble presentert av Avinor torsdag 29. august 2019 skal ifølge konserndirektør Stine Ramstad Westby være et fullgodt alternativ til den eksisterende flyplassen.

– Med alternativet vi presenterer lar det seg gjøre å ta imot alt fra Dreamlinere og de største flyene til Forsvaret, forteller hun til Avisa Nordland. Hun forteller også at det i fremtiden kan bli aktuelt å tilrettelegge for cargo i fremtiden hvis det er behov for det.

Med tanke på kapasitet er det ikke tiltenkt noen utvidelse i forhold til den gamle flyplassen i skissen. Avinor utelukker heller ikke at flyplassen kan utvides ved en senere anledning. Den nye flyplassen er skissert til 2,5 millioner passasjerer i året, men kan utvides til 4 millioner passasjerer i året.

Prosjektet som har en kostnadsramme på 5,8 milliarder har fått byggestart i årsskiftet 2020-2021 og skal stå ferdig mellom 2024 og 2026. Allerede nå begynner de små forberedelsene når flyplassen skal flyttes.

Ramstad Westby og Avinor opplyser også i en pressemelding at det kan bli endringer i prosjektet i etterkant for å få det til å gå rundt.

– Dette er et kostnadsdrevet prosjekt, og det vil bli vurdert ytterligere forenklinger og reduksjoner sammen med brukere og interessenter gjennom forprosjektet. Kostnader til eventuelle eiendomstransaksjoner, håndtering av grunnforurensning, rivekostnader, adkomstveg, bygg og andre fasiliteter for lufthavntilknyttede aktører, herunder Forsvarets anlegg og redningshelikoptertjenesten- samt finanskostnader er ikke inkludert.

Andre nyheter

Flystansen fra Storbritannia videreføres til 29 desember.

Jan-Kåre Folstad

Wizz Air med ny rute fra Torp

Jan-Kåre Folstad

Schengen-krøll for ny ski-flyplass

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer