Schengen-krøll for ny ski-flyplass

Første internasjonale ankomst til Scandinavian Mountains Airport kom fra København

Grunnet en forsinket tillatelse for grensekontroll på fly fra land utenfor Schengen har den nyåpnede Scandinavian Mountains Airport (SCR) måttet finne andre løsninger for å ta imot passasjerer som kommer fra London, skriver flyplassen på sine egne nettsider.

SAS betjener ruten mellom den engelske hovedstaden og den nye “ski-flyplassen” hver lørdag. Inntil videre skal flyene lande på Oslo Lufthavn og Scandinavian Mountains Airport har deretter satt opp busstransport til Trysil Turistsenter for passasjerene som egentlig skulle flydd direkte. Ruten fra London ble åpnet 28. desember, men denne avgangen ble omrutet til Oslo Lufthavn, noe som også vil gjelde for avgangene den 4. og 11. januar.

Det er ventet at Schengen-tillatelsen skal være på plass den 15. januar og dersom alt går som flyplassen ønsker lander første direktefly fra London den 18. januar. Om en skal reise fra London og absolutt ikke ønsker å kjøre buss fra Oslo til Trysil er det også mulig å fly via København. SAS´ rute til Trysil/Sälen derifra åpnet 29. desember.

ANNONSE
Forrige artikkelI dag forlot første A380 Air France
Neste artikkelHer krasjer Fokker 100 flyet gjennom gjerder og en mur før det treffer huset (Video)