Hangar.no

South African Airways får nei til mer statsstøtte – Kan bli neste konkurs under koronakrisen

Myndighetene i Sør-Afrika har avvist en søknad fra South African Airways om statlig økonomisk støtte under koronakrisen. Nå er ledelsen i flyselskapet desperate i jakten på kapital som må til for å kunne klare å holde selskapet i live under og etter virusutbruddet.

I følge Peter Attard Motalto i forskningsbyrået Intellidex er det nå ingen flere valg eller kilder igjen for å kunne holde flyselskapet flytende, det er en båt som har gått på grunn og synker sier han til Executive Traveller.

Myndighetene sier at det ikke finnes kapital som nå kan frigjøres for å redde flyselskapet og de ansattes jobber. Det å la flyselskapet gå konkurs vil trolig spare landet for mer enn å prøve å holde det flyvende etter koronavirusets herjinger, sier en av ladets ministre.

Flere medier melder nå at selskapet praktisk tal er konkurs og neppe kommer til å fly igjen etter krisen.

Andre nyheter

Norwegian dropper MAX-flyene frem til neste sommer

Hans Olav Nyborg

Israelsk selskap merker etterspørsel etter fraktversjon av 737-800

Hans Olav Nyborg

Wizz Air starter innenriks i Norge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer