-11.8 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no

Swissport i Belgia konkurs

Bakkeselskapet Swissport har valgt å begjære sitt selskap i Belgia konkurs. Selskapet har hatt bakketjenestene for rundt 60 prosent av flyselskapene som trafikkerer hovedflyplassen i Brussel.

Med store økonomiske tap de siste årene, og ingen oppdrag nærmest under koronavirusets utbrudd, var det nå ingen vei tilbake. Dermed står nå 1500 ansatte i fare for å miste sine jobber, kun en uke før flytrafikken starter opp igjen på flyplassen.

Flere fagforeninger raser over at en slik avgjørelse er tatt uten noen forhandlinger med de ansatte. Konkurrenten Aviapartner skal i følge TV-kanalen RTL være klare til å kunne betjene flere av kundene som hadde valgt Swissport som leverandør av bakketjenester.

Konkurrenten sier at de kan håndtere kundene frem til oktober i år.

Brussels Airport sier de håper å kunne få et annet bakkeselskap inn på flyplassen, da det er uheldig å kun ha ett selskap som opererer med dette typen tjeneste.

Andre nyheter

Avlyser Paris Air Show 2021

Redaksjonen

Britisk flyselskap stanser alle flyvninger frem til utgangen av mars

Redaksjonen

Turkish Airlines forbyr munnbind med ventilasjon

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer