Trosser flyskam – Åpner opp flyrute i Sverige igjen

Fly malt i anledning chartet tur til Idol-finale Foto: Facebook/Air Leap

Flyselskapet Air Leap trosser flyskammen i Sverige og gjenåpner ruten mellom Jönköping og Stockholm. En rute som ble nedlagt for kun noen måneder siden, som følger av flyskam, konkurranse og kilmaangst.

Nå setter flyselskapet inn ett av sine fly på ruten på nytt, og mener alt er annerledes denne gangen i følge Sveriges Radio.

Denne gangen er det Air Lepa som flyr eget fly med eget mannskap, ikke noe som er innleid. I tillegg har konkurrenten BRA også lagt ned sin rute på samme strekning, dermed er også konkurransen borte.

På den første dagen selskapet fløy til Stockholm var det 17 betalende passasjerer ombord, et belegg på 55 prosent i følge selskapet. For at hjulene skal gå rundt må selskapet ha over 50 prosent belegg på flyturene. Nå er det fremtiden som vil vise om ruten er til å leve med i forhold til inntjening.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no