12.4 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Fly malt i anledning chartet tur til Idol-finale Foto: Facebook/Air Leap

Trosser flyskam – Åpner opp flyrute i Sverige igjen

Flyselskapet Air Leap trosser flyskammen i Sverige og gjenåpner ruten mellom Jönköping og Stockholm. En rute som ble nedlagt for kun noen måneder siden, som følger av flyskam, konkurranse og kilmaangst.

Nå setter flyselskapet inn ett av sine fly på ruten på nytt, og mener alt er annerledes denne gangen i følge Sveriges Radio.

Denne gangen er det Air Lepa som flyr eget fly med eget mannskap, ikke noe som er innleid. I tillegg har konkurrenten BRA også lagt ned sin rute på samme strekning, dermed er også konkurransen borte.

På den første dagen selskapet fløy til Stockholm var det 17 betalende passasjerer ombord, et belegg på 55 prosent i følge selskapet. For at hjulene skal gå rundt må selskapet ha over 50 prosent belegg på flyturene. Nå er det fremtiden som vil vise om ruten er til å leve med i forhold til inntjening.

Andre nyheter

Widerøe får fly Evenes – Bodø med statlig kontrakt

Hans Olav Nyborg

Airbus leverer første nye helikopter med fem rotorblader til Norsk Luftambulanse

Hans Olav Nyborg

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer