18.3 C
Oslo
04/07/20
Hangar.no
Et nytt 737 MAX fly for TUI hos Boeing i Seattle, mai 2019. Foto: Hans O. Nyborg

TUI inngår forlik med Boeing om MAX-erstatting og utsetter leveranse av nye fly

Charterselskapet TUI har inngått et forlik med den amerikanske flyprodusenten Boeing, om økonomisk erstatning for 737 MAX-fly som har stått på bakken siden mars 2019.

Selskapet vil ikke ut med beløpet som nå er avtalt med Boeing, men kan bekrefte gjennom en pressemelding at av de 61 Boeing 737 MAX-flyene som skulle etter planen ha blitt levert til TUI-selskapene i Europa de neste to årene, er nå leveranseplanen halvvert til 30 fly.

Flyene blir også forsinket i forhold til leveranseplanen med minst to års utsettelse.

TUI skriver at selskapet har fått kompensasjon fra Boeing rundt den tiden MAX-flyene har blitt stående på bakken med flyforbud.

Charterselskapet tror det vil ta rundt to år før trafikken og passasjerene er tilbake tilsvarende slik det var i 2019, frem til da trenger ikke reisegruppen flere fly inn i flåten.

Andre nyheter

Boeing har satt siste dato for produksjonen av luftfartens dronning

Hans Olav Nyborg

Skal fly tre siste turer med Boeing 747 før det er slutt – Billetter legges ut neste uke

Hans Olav Nyborg

Første MC-21-300 er ferdig malt og innredet

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer