Hangar.no

Første Airbus A220 produsert i USA

Den europeiske flyprodusenten Airbus har fullført produksjonen av det første Airbus A220 i USA. Det er i Mobile i Alabama at det første flyet under produksjonen av denne flytypen nå er ferdig.

Det er det amerikanske flyselskapet Delta Air Lines som er mottaker av dette flyet. Airbus har allerede gjennomført den første flyturen for å teste flyets operative funksjoner.

Flyet er av 300-versjonen.

Airbus har åpnet produksjonen av A220 i USA, for raskere å kunne ekspedere bestillingene ut til flyselskapene. Det andre flyet er allerede i produksjon, og skal leveres til selskapet JetBlue.

Koronakrisen har lagt en liten demper på produksjonen, ettersom selskapene forsinker tidsplanen for mottak av nye fly.

Andre nyheter

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Gresk flyselskap bestiller Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer