12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Bulgaria Air

Tyrkisk selskap til rettssak mot Norwegian rundt salg av Boeing 737

Det tyrkiske selskapet Express Group Havacilik Egitim Hizmetleri (EAG) skal ha tatt flyselskapet Norwegian til retten i forbindelse med salg av fire Boeing 737-300 i 2016.

I følge E24 skal partene møtes i Oslo tingrett førstkommende mandag. Striden skal stå om fire Boeing 737-300 samt to ekstra flymotorer som etter planen skulle selges gjennom det tyrkiske selskapet til flyselskapet Bulgaria Air.

I følge EAGs advokater skal Norwegian ha valt å hoppe over mellomleddet og endt opp med å selge flyene direkte til flyselskapet, såkalt «kundenapping». Dermed skal Norwegian ha brutt kontrakten med EAG heter det i følge E24.

Det tyrkiske selskapet krever til sammen 15,5 millioner kroner av Norwegian i erstatting for en brutt kontrakt.

Boeing 737-300 flyene det er snakk om er LN-KHA (Aktiv), LN-KHB (Lagret), LN-KHC (Lagret) og LN-KKX (Aktiv). To av disse flyene ble levert ti 2017 til Bulgaria Air for bruk hos datterselskapet Bul Air som er et charterselskap.

LN-KHA i Norwegian-farger (Foto: Hans O. Nyborg)

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer