Foto: Hans O. Nyborg

Det amerikanske flyselskapet United Airlines melder at det er i mål med å rette opp feil i det elektriske på 17 Boeing 737 MAX-fly. Flyene ble sammen med rundt 80 andre MAX-fly parkert på bakken i april måned.

Det var det amerikanske luftfartstilsynet FAA som oppdaget feil i montering av elektriske kabler i MAX-flyene, som igjen kunne ha forårsaket feil på kritiske systemer og potensielt motorstans.

FAA har presset flyprodusenten Boeing til å gjøre et solid stykke arbeide med å finne en måte å få reparert feilen på, som ble til etter at produsenten endret sine rutiner rundt hvordan MAX-flyene skulle monteres sammen på Renton ved Seattle.

Totalt har 109 MAX-fly måtte stå på bakken frem til Boeing på onsdag forrige uke kunne meddele kundene som har fly med feilen i, hvordan dette skulle løses. For United Airlines var det viktig å få flyene i luften så raskt som mulig, melder Metro i USA.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no