Hangar.no

Varsler nye retningslinjer for avstand mellom passasjerer i flykabinen

Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Samferdselsdepartementet og flybransjen jobber nå sammen om å finne de beste løsninger for hvor tett passasjerer skal sitte i en flykabin. Under koronaviruset som herjer nå, flys stadig fulle fly hvor passasjerer sitter skulder til skulder, og er langt i fra to meters regelen.

I følge NRK vil regjeringen komme med klare retningslinjer som flyselskapene må følge om kort tid.

Flyselskapene på sin side frykter for slike begrensinger. Til NRK sier Widerøe at slike regler i luften kan gjøre at selskapet ikke lengre kan fly kommersielt, noe som vil få store konsekvenser for infrastrukturen i Norge.

Mange flypassasjerer har reagert på at en skal holde minst to meters avstand til andre ute i samfunnet, men så fort en setter seg i en flykabin er disse reglene ikke gjeldene lengre.

Nå vil Helsedirektoratet rydde opp og sette klare retningslinjer for hvordan dette skal fungere i flyene.

Andre nyheter

130 ansatte i Widerøe mister jobben på Flesland

Hans Olav Nyborg

Brudd i forhandlinger mellom Parat og NHO luftfart

Hans Olav Nyborg

Icelandair redder seg med Boeing-erstatning

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer