12.2 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Vietnam Airlines Dreamliner var i ferd med å lande uten landingshjulene ute

En hendelse med et Dreamliner-fly fra Vientan Airlines har fått en hel bransje til å sperre opp øynene. Var virkelig pilotene ombord i et Boeing 787-9 fra selskapet Vientam Airlines ikke klar over at de ikke hadde landingshjulene ute?

Under en landing på flyplassen i Melbourne i Australia torsdag skal flygeleder i tårnet på flyplassen ha gjort pilotene oppmerksomme på at landingshjulene ikke var ute. Flyet var da i en høyde av 500 fot, rundt 150 meter.

Pilotene skal ha valgt å avbryte landingen og steg opp for å ta en runde og så lande på nytt, med landingshjulene ute. I følge Aviation Herald skal den australske havarikommisjonen ha startet undersøkelser rundt hendelsen.

Fredag melder flere medier i Vietnam at mannskapet skal ha glemt å ta ut landingshjulene før landing.  Australian Transport Safety Bureau vil ikke kommentere disse opplysningene, men flyplassen i Australia bekrefter at flyet måtte ta en go-around etter at det ble konstatert at hjulene ikke var ute.

Nå stiller alle seg spørsmålet om dette virkelig var mulig, at mannskapet glemte å ta ut landingshjulene før landing?

Piloter skal som regel ha fått varsler i cockpiten dersom bakken kommer for nær flyet uten av hjulene er på plass, men det er ukjent om dette systemet advarte pilotene i Vietnam Airlines eller ikke. Havarikommisjonen sier til australske medier at en rapport skal være klar i løpet av kort tid, så raskt pilotene og flyplassen samt flyselskapet har uttalt seg om hendelsen.

Flyet kom fra Ho Chi Minh City og fløy rute VN-781.

Andre nyheter

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Berlin Schönefeld bytter navn

Hans Olav Nyborg

Nå kan du få cashpoint når du handler kryptovaluta

Jan-Kåre Folstad

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer