-4 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no

Widerøe-fly tatt i bruk som beredskapsfly for Luftambulansetjenesten

Første mai gikk Nordlandssykehuset HF og Widerøes Flyveselskap AS på beredskap for luftambulansetjenesten med et av Widerøes Dash 8 øremerket for transport av koronapasienter. 

Flyet kan ta to pasienter i smittevernkuvøse samtidig og lande på alle flyplassene Widerøe betjener til vanlig. Fra 8. mai skal etter planen flyets ekstra drivstofftanker tas i bruk. Da får det svært lang rekkevidde og når Svalbard med meget god margin.

– Dette styrker vår kapasitet til rask transport av smittede pasienter over hele landet, inkludert Svalbard når systemet for ekstra drivstoff er klart, sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF, Øyvind Juell.

Flyet har base i Bodø med beredskap 24/7 og bemannes til daglig av medisinsk smitteteam fra Nordlandssykehuset HF, men kan også ta med smitteteam fra Universitetssykehuset Nord-Norge HF ved behov.

Luftambulansetjenesten og Widerøes skrev kontrakt 8. april. Selskapet leies inn fordi smittetoppen antas å komme ut over året og fordi det er usikkert hvordan sykdommen vil påvirke kapasiteten til luftambulansetjenesten og sykehusene. I mars ble også et Super Puma helikopter satt på 24 timers beredskap i Tromsø, øremerket for koronatransporter. 

Smittevernkuvøsene er for store til å brukes i luftambulansetjenestens egne fly, men er godkjent for bruk i tjenestens to største helikoptertyper (H145 og AW139). 330-skvadronens fem baser med SeaKing redningshelikoptre er utstyrt med smittevernkuvøser for korona transporter.

Andre nyheter

Vurderer krisehjelp til Norwegian

Redaksjonen

Aviator Airport Alliance med oppsigelser på norske flyplasser

Redaksjonen

Wizz Air kutter i rutetilbudet i Norge

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer