Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Widerøe ser positivt på avgiftsendring i distriktene

Widerøe kan få en gavepakke i 2019 som gjør at selskapet ikke kommer til å legge ned avganger og ruter som varslet i fjor.

– Jeg vil foreslå å innføre fritak fra plikten til å betale for inntil seks tonn av den vektbaserte startavgiften. Dette vil styrke konkurransekraften til de lettere flyene som opererer dagens distriktsruter, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding.

Departementet foreslår og innføre fritak fra pliktene til å betale en avgift for inntil seks tonn av den vektbaserte startavgiften. Det kommer godt ut for Widerøes flyflåte i distriktene.

For flyselskapet er det rundt 57 millioner kroner som i dag må betales i årlige startavgifter. Widerøe melder gjennom flere medier at de nå setter rutekutt på vent til forslaget fra departementet er gjennomgått og satt i klartetkst.

 

Andre nyheter

Icelandair-musikkfestival skal strømmes fra Island

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Avinor skal vurdere sjømatsenter på Gardermoen på nytt

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer