14.5 C
Oslo
20/09/20
Hangar.no

Japansk pilot drakk alkohol kort tid før flytur – Ba kollega holde kjeft om saken

En intern kontroll i det japanske flyselskapet All Nippon Airways har avslørt at en av selskapets kapteiner drakk en god del alkohol før en innenlands flytur forrige uke. Kapteinen var beruset da han og en kollega skulle fly fra Osaka til Miyazaki klokken 07.10 om morgenen forrige torsdag.

Kapteinen hadde spist middag og drukket både øl, vin og sprit til  nærmere klokken 22.00 kvelden før flyturen. Hans kollega stoppet å drikke alkohol ved 19.00 tiden som er 12 timer før slik regelverket hos ANA er.

Kapteinen skal ha gitt sin kollega beskjed at dersom det ble noen spørsmål, skulle han si at også kapteinen hadde sluttet å drikke alkohol ved 19.00 tiden kvelden før.

Like før avgang ble begge pilotene testet for påvirkning av alkohol, og kapteinens verdier var høyere enn tillat. Begge pilotene sto hardnakket på at de hadde sluttet å drikke ved 19 tiden og at det ikke kunne være for høye verdier.

Kapteinen fikk flyforbud, mens hans kollega fikk gjennomføre flyturen sammen med en ny kaptein.

Hendelsen gjorde at fem fly ble forsinket og rundt 700 passasjerer ble berørt av dette melder Japan Times.

 

Andre nyheter

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

HNA-gruppens styreformann har fått forbud mot å fly, ta tog eller reise på ferie

Hans Olav Nyborg

Thai Airways får godkjent redningsplanen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer