19.6 C
Oslo
19/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Air France bekrefter: Legger ned datterselskapet Joon

Air France-KLM har bekreftet at datterselskapet Joon blir nedlagt. I en pressemelding 10. januar skriver Air France at kundene aldri helt klarte å forstå hva Joon var som flyselskap i markedet.

Det samme hadde også de ansatte problemer med å forstå, hva var det Joon skulle være i markedet og for hvem.

Air France lanserte selskapet i desember 2017 og en rekke europeiske byer har fått enten nye ruter med Joon, eller sett at Joon har erstattet Air France som produkt på eksisterende ruter.

Blant annet Oslo og Bergen er destinasjoner der Joon flyr i dag. Til Oslo Lufthavn ble Air France og HOP! byttet ut med Joon i 2018.

Nå skal Joons nettsider stenges for bestillinger, og selskapet fortsetter å fly ruter med passasjerer som har bestillinger, før det i andre kvartal i år er helt slutt for datterselskapet til Air France.

Selv sier Air France/KLM at Joon har bidratt til å skade merkevaren Air France, fremfor å forsterke denne som en meldte i desember 2017.

Alle ansatte blir overført tilbake til moderselskapet når siste Joon-flyvning er gjennomført, melder Air Transport World. 

Andre nyheter

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

HNA-gruppens styreformann har fått forbud mot å fly, ta tog eller reise på ferie

Hans Olav Nyborg

Thai Airways får godkjent redningsplanen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer