9.6 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

Air France studerer ny mulig Airbus A220-500

Air France studerer muligheten for en ny versjon av Airbus A220 som selskapet selv har gitt tittelen A220-500. Det er snakk om en forlenget versjon av flytypen som tidligere het Bombardier CS-serien.

I utgangspunktet er det hovedsakelig Air France som ønsker seg en lengre versjon, mens Airbus ikke har direkte planer om en slik versjon i nærmeste fremtid. Det var under fremleggelse av selskapets resultat forrige uke at ønskene for en lengre versjon av A220 ble fremmet for investorene.

Air France har i dag en bestilling på 60 Airbus A220, med opsjon for ytterligere 30 fly. I følge nettstedet Ch-Aviation i Sveits, skal flåten til det franske selskapet bestå av halvparten med A220 i forhold til A320 og A321 i selskapets operasjonelle virksomhet i fremtiden.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer