15.6 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Air India-piloter var i ferd med å lande i havet

Pilotene som fløy et Boeing 787 Dreamliner-fly fra Air India mellom Delhi og Hong Kong 20. oktober i år, var kun 60 meter over havoverflaten da de skjønte at det var i ferd med å gå galt.

Da ble flyets Ground Proximity Warning System (GPWS), systemet som måler avstanden til bakken under, aktivert. Pilotene hadde latt 787 flyet synke for lavt under landing og var i ferd med å lande i Sør-Kina havet.

Pilotene hadde blitt advart flere ganger fra flygelederen om at det automatiske Instrument Landing System (ILS)-systemet kunne være i utakt med det som var gjeldene på landingstidspunktet.  Allikevel valgte pilotene å la flyet følge denne banen inn mot flyplassen i Hong Kong. Ettersom ILS-systemet var delvis feilaktiv havnet Boeing 787-flyet kun 60 meter over havoverflaten, fire kilometer fra rullebanen.

Pilotene fikk da kontroll over situasjonen og avbrøt landingene for så å stige og forsøke på nytt igjen.

Kinesiske og indiske havarimyndigheter etterforsker nå hendelsen fra oktober i år. En midlertidig rapport ble i går gitt ut av det kinesiske THB. 

Flere indiske medier melder torsdag at de to pilotene er suspendert fra sine stillinger i flyselskapet etter denne hendelsen.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer