Air India-piloter var i ferd med å lande i havet

Foto: Hans O. Nyborg

Pilotene som fløy et Boeing 787 Dreamliner-fly fra Air India mellom Delhi og Hong Kong 20. oktober i år, var kun 60 meter over havoverflaten da de skjønte at det var i ferd med å gå galt.

Da ble flyets Ground Proximity Warning System (GPWS), systemet som måler avstanden til bakken under, aktivert. Pilotene hadde latt 787 flyet synke for lavt under landing og var i ferd med å lande i Sør-Kina havet.

Pilotene hadde blitt advart flere ganger fra flygelederen om at det automatiske Instrument Landing System (ILS)-systemet kunne være i utakt med det som var gjeldene på landingstidspunktet.  Allikevel valgte pilotene å la flyet følge denne banen inn mot flyplassen i Hong Kong. Ettersom ILS-systemet var delvis feilaktiv havnet Boeing 787-flyet kun 60 meter over havoverflaten, fire kilometer fra rullebanen.

Pilotene fikk da kontroll over situasjonen og avbrøt landingene for så å stige og forsøke på nytt igjen.

Kinesiske og indiske havarimyndigheter etterforsker nå hendelsen fra oktober i år. En midlertidig rapport ble i går gitt ut av det kinesiske THB. 

Flere indiske medier melder torsdag at de to pilotene er suspendert fra sine stillinger i flyselskapet etter denne hendelsen.

ANNONSE
Forrige artikkelLufthansa avgjør mulig 787 kjøp i første kvartal av 2019
Neste artikkelEthiopian bytter fra Boeing 787 til 777 på Oslo-rute