Hangar.no
Foto: Airbus

Airbus har ingen planer for etterbruk av A380-fabrikker

Den europeiske flyprodusenten Airbus har så langt ikke lagt noen nye planer for hva fabrikklokaler der flydeler til Airbus A380 blir produsert, skal brukes til etter at produksjonen stanser.

I løpet av de neste månedene blir de siste par med vinger og andre deler som utgjør kjempeflyene levert til Toulouse i Frankrike. Men så blir flere av fabrikkene stående tomme uten oppdrag.

Det er kun fabrikken i Toulouse i Frankrike der flyene monteres sammen, som blir dedikert til å bygge Airbus A321neo i LR og XLR-versjonene som nå er klart.

Fabrikklokaler i Storbritannia som produserer blant annet vingene til A380 har så langt ikke fått noen nye funksjoner etter at produksjonen stanser opp. I følge BBC og Leader Live er produsenten fortsatt i tenkeboksen rundt hva som skal skje med fabrikkene som produserer delene til A380.

Andre nyheter

Her ankommer den aller siste Airbus A380 som skal bygges ferdig i Toulouse

Hans Olav Nyborg

FAA: Samtlige Boeing 737 MAX må undersøkes for ny feil før de kan fly

Hans Olav Nyborg

All Nippon kjøper 20 Boeing 787 Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer