Hangar.no

Airbus kjører på med utviklingen av sitt nye Airbus A321neo XLR

Den europeiske flyprodusenten Airbus går litt motsatt av hva flere andre flyprodusenten nå gjør. I stedet for å bremse utvikling av nye flytyper eller versjoner, velger produsenten å kjøre på for full steam med sin nye utgave av Airbus A321neo.

Det er A321neo XLR som skal bli ferdig og klar for produksjon. I følge nyhetsbyrået Bloomberg skal Airbus nå satse alt på å få flyet klart for leveranse fra 2023.

Totalt har Airbus sikret seg 24 kunder som står i kø for å få den nye versjonen levert. Airbus A321neo XLR har på mange måter blitt omtalt som en erstatter for dagens Boeing 757 som flere amerikanske selskapet har benyttet til en rekke langruter.

American Airlines, JetBlue, United Airlines er også noen av de største kundene for den kommende utgaven av 321.

FAKTA AIRBUS A321NEO XLR

Distanse: 8,700 km. (15% mer enn LR-utgaven)
Antall passasjerer: 180-220
MTOW: 101t
Antall bestillinger: 450

Første flyvning: 2022

kilde: airbus

Airbus satser mye på å selge sin A321neo XLR med salgsargumenter om at flyet er perfekt for ruter der et Boeing 777 med 300 seter blir for stort.

Andre nyheter

Boeing utsetter leveransen av første 777-X til 2023

Redaksjonen

Kinesiske flyselskap har kansellert over 100 Airbus og Boeing-fly…

Redaksjonen

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer