Hangar.no
Airbus A330neo - Foto: Hans O. Nyborg

Airbus største kunde på 330neo vil utsette leveransene – Kan bety kutt i produksjonen

Airbus aller største kunde for Airbus A330neo, Air Asia X, ønsker å utsette leveransen av flytypen. Flyselskapet står for en fjerdedel av hele produksjonen som skal gjennomføres så langt av A330neo.

Flyselskapet ga produsenten beskjed i februar om at flyselskapet må utsette leveransene inn med flere år. Det betyr nå at Airbus må vurdere å kutte ned på produksjonen av flytypen.

Air Asia X har i tillegg til å utsette leveranser fra Airbus også bedt leasingselskap om å få levere tilbake en rekke eldre langdistansefly, i etterkant av dårlige økonomiske resultater, og effekten av det pågående koronaviruset.

Airbus har allerede redusert produksjonen ned fra 53 til 40 fly i måneden. Air Asia X har 76 Airbus A330neo i bestilling, av totalt 292 som er samlet ordrekonto for Airbus. I tillegg til de 76 som Air Asia X nå vil utsette har også Airbus måtte sette 30 slike fly på vent ettersom Iran Air ikke kan få disse levert som følger av sanksjoner innført av USA.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer