American Airlines ber Boeing om hjelp til å finansiere leveranse av 737 MAX

Foto: American Airlines

Det amerikanske flyselskapet American Airlines har måtte be den amerikanske flyprodusenten Boeing om hjelp til å finansiere leveransen av nær 20 Boeing 737 MAX-fly.

MAX-flyene skulle etter planen i følge nettstedet FlightGlobal ha blitt levert til flyselskapet gjennom 2020. Nå truer American Airlines med å kansellere hele bestillingen, dersom ikke en avtale kan inngås som inkluderer full finansiering av flyene.

Årsaken til at flyselskapet ber Boeing om hjelp er at det i dagens marked med koronaviruset og problemene luftfarten har fått, er vanskelig å få ordnet finansiering for kjøp av nye fly gjennom de tradisjonelle bankene og låneinstitusjonene som flyselskapene normalt benytter seg av.

American Airlines har allerede 24 MAX-fly i sin flåte som står på bakken i påvente av at flytypen skal få lov å fly igjen.

Boeing har sitt eget finansieringsselskap, Boeing Capital Corporation, som i flere tiår har hjulpet flyselskap med finansiering til kjøp av fly. Nå håper American Airlines å få hjelp gjennom dette selskapet til å sikre seg den neste 20 MAX-flyene når disse blir klare for leveranse.

Flyselskapet har 76 slike fly i bestilling.

Boeing har så langt i 2020 fått kansellering av totalt 450 MAX-fly fra leasingselskap og flyselskap verden over. Trolig vil produsenten gjøre det som kan gjøres for å sikret at ikke ytterligere 20, og muligens hele ordren fra American blir kansellert.

ANNONSE
Forrige artikkelRyanair og Wizz Air krangler om bruken av navn på flyselskap
Neste artikkelIcelandair inngår samarbeide med airBlatic