Ber flyplasser skjerpe alkoholservering til reisende

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har sendt et skarpt brev til flyplasser over hele USA. I brevet ber tilsynet om at det nå blir innskjerping på alkoholservering til reisende, etter flere hendelser med urolige og bråkte passasjerer ombord i fly.

Etter som flytrafikken innlands i USA har tatt seg opp, har også antallet med rapporterte hendelser med fulle passasjerer også økt i langt større grad en tidligere.

FAA ber derfor ledelsen ved flyplasser over hele landet iverksette tiltak som hindrer at dette skjer. Det er flere spise- og drikkesteder på flyplassene som har sendt med passasjerer alkohol, som er konsumert underveis til flysetet, med resultatet at passasjerene er beruset og lager bråk ombord.

FAA ber flyplassene opplyse over høyttalere om konsekvenser av å drikke for mye, og at det tas flere steg for å hindre at alkoholpåvirkede personer får komme ombord i fly.

Økningen i innrapporterte tilfeller med berusede personer ombord har økt dramatisk i 2002 og 2021, mot årene før.

FAA har satt bøtesatsen for forstyrrelser av denne sorten til 35.000 amerikanske dollar, uten at det ser ut til å skremme så veldig mange.

ANNONSE
Forrige artikkelNytt flyselskap får levert første Boeing 737-800
Neste artikkel(+) Setter 13 Airbus A350 på bakken