9.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Air Canada Boeing 787 - Foto: Hans O. Nyborg

Boeing-ansatte forfalsket ferdigattest om drivstofflekasje i nylevert 787

Flyprodusenten Boeing skal ha meldt inn til FAA – U.S. Federal Aviation Administration – at en drivstofflekkasje i et splitter nytt Boeing 787 Dreamliner-fly var fikset og tatt hånd om før leveranse av flyet til Air Canada.

Problemet var bare at Air Canada oppdaget etter leveransen at lekkasjen i drivstoffsystemet ikke var gjort noe med. I følge den kanadiske TV-kanalen CBC skal rapportene om utført arbeide, ha blitt sendt fra Boeing til FAA med viten og vilje om at arbeidet ikke var utført.

Boeing sier nå at dette var en engangshendelse og at både mekanikeren som var ansvarlig for å rette feilen i flyet, og inspektøren fra samme selskap som skulle godkjenne arbeidet, har fått reprimander etter gjeldene regler som det heter.

Air Canada ser svært alvorlig på at et fly ble overlevert med en drivstofflekkasje som kunne ha utviklet seg til en brann i flyet, melder CBC.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer