Hangar.no

Boeing har satt siste dato for produksjonen av luftfartens dronning

Flyprodusenten har ikke selv fortalt sine ansatte det, men nyhetsbyrået Bloomberg har fått bekreftet at året 2022 blir det absolutt siste året hvor det skrus og monteres sammen det ikoniske flyet Boeing 747 i Seattle. Da er definitivt slutt for produksjonen av flytypen som ga luftfarten et løft bokstavelig talt.

Om to år vil den aller siste Boeing 747 bli rullet ut av produksjonshallene i Seattle, da er det helt og endelig over for dronningen i lufta når det gjelder nye fly.

Dermed betyr det også at Boeings 747-8 i passasjerutgave aldri ble noen suksess, og solgte i et estimat langt under halvparten av hva Boeing hadde sett for seg da den ble lansert som arvtager etter 747-400.

Ikonisk nok ble de to siste Boeing 747 i passasjerutgave bestilt av det hvite hus som «Air Force One», altså fly for presidenten i USA. I følge Bloomberg blir også de de siste flyene til å forlate produksjonen.

I dag produserer Boeing et halvt Boeing 747-8 i måneden. Men selv om ordrebøkene fortsatt har 747-8 i seg, alle i fraktversjon, kan ting endre seg i kjølvannet av covid-19 og koronaviruset.

Det er 15 fly som gjenstår å bygge før siste fly er rullet ut i 2022. Flesteparten skal leveres til fraktselskapet UPC.

Lufthansa Boeing 747 i et tiår vi for lengst har lagt bak oss. Foto: Boeing

Andre nyheter

Fikk levert tre nye Airbus A350-1000

Hans Olav Nyborg

Medier: MHI stanser utviklingen av SpaceJet

Hans Olav Nyborg

Utsetter leveransen av 18 Boeing 737 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer