-4 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no
Boeings fabrikk på Renton - Foto: Hans Olav Nyborg

Boeing starter opp 737 MAX-produksjonen

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har bestemt seg for å starte opp igjen produksjonen av sine 737 MAX. Produsenten har vært under press fra blant annet president Donald Trump, som ønsker at produksjonen av fly skal startes opp så raskt som mulig.

I forbindelse med et intervju hos Fox Business News, sier direktør Dave Calhoun at han håper å kunne starte opp igjen produksjonen av MAX-flyene i løpet av denne måneden. Til tross for at FAA har satt godkjennelsen av MAX-flyene på vent, er fortsatt Calhoun overbevist om at MAX-flyene snart er i luften.

Boeing har som sin konkurrent Airbus opplevd at flere og flere kunder nå både kansellerer og utsetter leveranser av MAX-fly, men sier de allikevel vil fortsette å bygge nye fly. Det er rundt 700 MAX-fly som nå står lagret og parkert verden over, hos Boeing står det over 450 fly parkert i Seattle-området.

Dette er fly som venter på godkjennelse fra FAA og Boeing for å kunne overleveres til kundene. Men det kan først skje når MAX-flyene er godkjent på nytt.

MAX-flyene har stått på bakken siden mars 2019, og vil i følge flere sikkerhetseksperter trolig bli stående til over nyttår.

Produksjonen av 737 MAX-flyene har stått stille de siste månedene, men det skyldes ikke koronaviruset, men at Boeing ikke kunne fortsette å produsere flytypen på grunn av manglende parkeringsalternativer for nye fly. I tillegg er usikkerheten stor rundt når FAA vil endelig kunne starte den avgjørende prosessen med å godkjenne flyene.

Det ble dermed også en strek i regningen for Boeing at koronaviruset fikk satt hele bransjen i knestående. På spørsmål fra pressen rundt hva som har endret seg for Boeing siden produksjonen nå starter opp igjen, er det kun svaret om at MAX-flyene vil snart kunne godkjennes.

Andre nyheter

Boeing setter opp farten med leveranse av 737 MAX

Redaksjonen

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Atlas Air bestiller fem 747-8 – Blir siste kunde til å motta jumboer

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer