Boeings fabrikk på Renton - Foto: Hans Olav Nyborg

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har bestemt seg for å starte opp igjen produksjonen av sine 737 MAX. Produsenten har vært under press fra blant annet president Donald Trump, som ønsker at produksjonen av fly skal startes opp så raskt som mulig.

I forbindelse med et intervju hos Fox Business News, sier direktør Dave Calhoun at han håper å kunne starte opp igjen produksjonen av MAX-flyene i løpet av denne måneden. Til tross for at FAA har satt godkjennelsen av MAX-flyene på vent, er fortsatt Calhoun overbevist om at MAX-flyene snart er i luften.

Boeing har som sin konkurrent Airbus opplevd at flere og flere kunder nå både kansellerer og utsetter leveranser av MAX-fly, men sier de allikevel vil fortsette å bygge nye fly. Det er rundt 700 MAX-fly som nå står lagret og parkert verden over, hos Boeing står det over 450 fly parkert i Seattle-området.

Dette er fly som venter på godkjennelse fra FAA og Boeing for å kunne overleveres til kundene. Men det kan først skje når MAX-flyene er godkjent på nytt.

MAX-flyene har stått på bakken siden mars 2019, og vil i følge flere sikkerhetseksperter trolig bli stående til over nyttår.

Produksjonen av 737 MAX-flyene har stått stille de siste månedene, men det skyldes ikke koronaviruset, men at Boeing ikke kunne fortsette å produsere flytypen på grunn av manglende parkeringsalternativer for nye fly. I tillegg er usikkerheten stor rundt når FAA vil endelig kunne starte den avgjørende prosessen med å godkjenne flyene.

Det ble dermed også en strek i regningen for Boeing at koronaviruset fikk satt hele bransjen i knestående. På spørsmål fra pressen rundt hva som har endret seg for Boeing siden produksjonen nå starter opp igjen, er det kun svaret om at MAX-flyene vil snart kunne godkjennes.

ANNONSE
Forrige artikkelHar flydd siste tur for Widerøe – Nå er flyet snart historie
Neste artikkelBevilger fem milliarder til norske flyplasser