Boeing utsetter første leveranse av Boeing 777X med ett år

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har sett seg nødt til å utsette første leveranse av sin nye versjon av Boeing 777, som skal fly under navnet Boeing 777-9.

Etter planen skulle det første testflyet ha fløyet våren 2019, men da dette nå er utsatt til våren 2020, blir også første leveranse til et flyselskap utsatt med minst ett år.

Det er flyselskapet Emirates som er første kunde til å motta den nye flyversjonen av 777, og selskapet har i lengre tid også tatt høyde for at det ikke blir noen leveranse av 777-9 i 2020. Nå har selskapet valgt å forberede seg på en leveranse i første halvår av 2021.

Boeing bekrefter at forsinkelsene rundt motortypen GE9X på grunn av tekniske problemer, og det at testene av det første flyet på bakken feilet gjør at det blir mer arbeide som må til før flytypen kan bygges ferdig og leveres til kundene.

Boeing har også nå FAA på nakken i forhold til at alle ledd rundt produksjonen av 777-X skal foregå helt etter boka og med grundig sjekk av arbeidet som er gjort før nye steg i produksjonen kan gjennomføres.

ANNONSE
Forrige artikkelBrasil kjører egen agenda – Vil ha 737 MAX i lufte innen nyttår
Neste artikkelÅpner for å selge to Dreamlinere