Hangar.no
Boeings fabrikk i Seattle - FOTO: HANS OLAV NYBORG

Boeing vurderer å legge ned 787 produksjonen på Everett

Den amerikanske flyprodusenten Boeing produserer i dag sine 787 Dreamlinere både på Everett ved Seattle, og i South Carolina. Nå skal produsenten vurdere å konsolidere de to fabrikkene til en, i South Carolina.

Det er krisen flyprodusenten står oppe i med MAX-flyene, avslutning av 747 produksjonen, utfordringer med 787 motorene og krisen generelt innen luftfarten som gjør at det kan bli snakk om å legge ned 787 produksjonen i Seattle.

787 produksjonen i Seattle – Foto: Boeing

I følge Seattle Times er det ikke enda bestemt om dette skjer, men det er en stor sannsynlighet for at det er nettopp slik løsningen nå ender opp med.

I dag produseres den største versjonen av Dreamlineren, 787-10 kun i South Carolina, dermed blir det fabrikken her som stikker av med det lengste strået i forhold til hvor alle flyene skal bygges i fremtiden. Fabrikken på Everett ved Seattle kan ikke benyttes da Boeing ikke kan fly skrogene for 787-10 med sine Dreamliftere fra South Carolina til Seattle. Til det er skrogene for lange til å gå inn i jumboene.

Dreamlifteren som frakter 787 skrog for Boeing kan ikke ta med seg 787-10 til Everett – Foto: Hans O. Nyborg

Skrogene til 787-10 formes og bygges i South Carolina.

Andre nyheter

Bestiller to 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Ryanair kjøper ytterligere 75 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Første MAX-flyene er godkjent for å fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer