TWITTER

Det skjer med jevne mellomrom, at nødsklier på et fly blir utløst. En både kostbar og unødvendig hendelse. Nå har det skjedd igjen.

I følge en post på Twitter og Instagram skal hendelsen ha skjedd i Sydney, hvor nødsklien ved en av de fremre dørene på et Boeing 777-300ER skal ha blitt utløst ved en feiltagelse, da flyet sto ved gaten.

I sosiale medier blir hendelsen relatert til at flyet skal tilhøre Emirates, selv om dette ikke er noe som er bekreftet eller avslørt som følger av bildet som er lagt ut. Flyselskapet skal i følge Flightradar24.com ha hatt ett av sine 777-300ER på flyplassen i det aktuelle tidsrommet hendelsen skal ha skjedd.

Så langt i 2020 har det vært fire tilfeller av nødsklier som er utløst enten ved at denne ikke er deaktivert som den skal før døren åpnes, eller ved teknisk feil på systemet som styrer skliene. I februar i år ble nødsklien på et Boeing 747 fra Virgin Atlantic utløst ved gaten, noe som førte til seks timers forsinkelse på flyvningen fra Manchester til Orlando.

https://twitter.com/Seymoresky/status/1289775567357620224

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no