Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Da en av motorene havarerte, fortsatte pilotene å fly i over to timer

Et fly fra flyselskapet Smartwings fikk motorproblemer torsdag 22. august i år, flyet var da på vei mellom Samos i Hellas og Praha i Tsjekkia. Det var over Egeerhavet at den ene av Boeing 737-800 flyets to motorer plutselig slo seg av.

Pilotene forsøkte to ganger å starte opp motoren etter å fullført sjekklisten for denne typen hendelse. I følge Aviation Herald ba pilotene flygelederen om å få gå ned i høyde mens de forsøkte å få motoren i gang. Dette lykkes pilotene ikke i, men ettersom de hadde nok drivstoff ble det bestemt at de skulle fortsette til Praha og ikke lande på nærmeste tilgjengelige flyplass.

Flyturen varte i to timer og tyve minutter før det ble landing uten problemer i Praha.

Andre nyheter

Mistet mobilen ned mellom business-seter, flyet måtte mellomlande

Hans Olav Nyborg

Mistet ett av nesehjulene under landing

Hans Olav Nyborg

Her blir nødsklien på jumbojeten utløst – Forsinket flyet med seks timer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer