Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

EASA har testet ferdig 737 MAX – Nå må alle dataene gjennomgås før en godkjenning kan gis

De europeiske luftfartsmyndighetene EASA har fullført sine tester av Boeings flytype 737 MAX. Nå er det stor arbeide som gjenstår, hvor alle dataene fra testflyvningene skal evalueres og studeres.

Først når dette er gjennomgått kan arbeidet med å gi en ny godkjennelse for flytypen starte.

I en pressemelding 11. september skriver EASA at det denne uken skal avholdes et felles møte i JOEB-gruppen ( Joint Operations Evaluation Board), gruppen som består av representanter fra USA, Europa, Asia og Canada.

Målet med denne ukens møte er å sammen se på resultatet, og gi en vurdering av hva som skal skje videre i arbeidet med å godkjenne MAX-flyene for å kunne fly igjen.

Testene EASA har foretatt har i stor grad dreid seg om MCAS (manoeuvring characteristics augmentation system)-systemet, som feilet under to flyulykker med flytypen i 2018 og 2019.

EASA skriver i sin pressemelding at flytypen først vil bli godkjent i Europa, når alle sikkerhetsaspekter er gjennomgått, og myndighetene føler seg helt trygg på flytypen.

Kanadiske myndigheter har også gjennomgått egne tester av MAX-flyene, og har konkludert med at det ikke vil foreligge noen godkjennelse før alle sider rundt sikkerheten til flytypen er evaluert, testet og at alle er sikre på at flyet nå holder mål,

Andre nyheter

Boeing utsetter leveransen av første 777-X til 2023

Redaksjonen

Kinesiske flyselskap har kansellert over 100 Airbus og Boeing-fly…

Redaksjonen

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer