-6.8 C
Oslo
25/01/21
Hangar.no
Twitter

Emirates kvitter seg med første Airbus A380

Flyselskapet Emirates har nå faset ut første Airbus A380 fra sin flåte. Flyet, A6-EDB, er det andre A380-flyet som ble levert til flyselskapet nytt i oktober 2008.

Nå er tiden over for dette flyet i tjeneste for Emirates. Forrige uke kunne flyentusiaster oppleve at dette aktuelle flyet ble hentet ut fra en hangar hvor all dekor og logoer er fjernet fra flykroppen.

Dette var det 13 Airbus A380 som den europeiske produsenten bygget. A6-EDB blir dermed det første A380-flyet av 114 som forlater selskapets flåte.

Da Emirates mottok de to første flyene i 2008, ble det spådd at disse ville kunne gjøre tjeneste hos selskapet opptil 20 år fremover. Nå blir det første faset ut etter bare 12 år. Selskapet valgt å kun lease flere av disse flyene for nettopp det antallet av år.

Hva som skjer med A6-EDA, som ble levert to måneder før EDB, er ikke kjent. Begge flyene ble leaset på samme antall år, og det er trolig at dette flyet muligens følger etter ut av flåten i løpet av det neste halve året.

A6-EDB hadde sin siste tur for flyselskapet i februar i år.

Emirates mottar første A380 i 2008 -(Airbus)

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer