11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Boeing 737 MAX 8 - Foto: Hans O. Nyborg

Europa starter godkjennelse av 737 MAX i september

Det europeiske luftfartstilsynet EASA har inngått avtale med det amerikanske luftfartstilsynet FAA og den amerikanske flyprodusenten Boeing om å starte godkjennelsen av 737 MAX. Prosessen med å godkjenne flytypen for bruk i Europa skal etter planen starte opp 7. september i år.

EASA vil allerede 1. september starte en evaluering av de nye systemene til MAX-flyene, noe som skal utføres i en simulator på den britiske flyplassen London Gatwick. Denne testen i simulator skal gjennomføres som et samarbeide under Joint operations Evaluation Board – JOEB som er et felles prosjekt mellom FAA, TA i Canada, EASA og en rekke andre lands myndigheter.

Noe av problemene for EASA er at ansatte som skal delta i arbeidet med å godkjenne flytypen ikke får reise til Seattle i USA uten at alle forehåndsregler er tatt i forhold til Covid-19 og potensiell fare for smitte. Nå betyr det at ingen av de ansatte får reise til USA.

EASA skal derfor få tilgang til alle dataene som ble registrert under flytestene FAA gjorde med et 737 MAX 7 fly i juni og juli i år.

Det viktigste under arbeidet er test av MCAS-systemet som nå er endret fra Boeings side. Dette sammen med testene i simulatoren i London skal hjelpe EASA å ta en avgjørelse på om MAX-flyene skal godkjennes for å kunne fly igjen.

Luftfartstilsynet i Canada har også startet arbeidet med å godkjenne MAX-flyene.

Andre nyheter

Wall Street Journal: Boeing legger ned 787 Dreamliner-produksjonen i Seattle

Hans Olav Nyborg

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer