Et nytt 737 MAX fly for TUI hos Boeing i Seattle, mai 2019. Foto: Hans O. Nyborg

Direktør for det amerikanske luftfartstilsynet FAA, Stephen Dickson er innkalt for å vitne i det amerikanske senatet på Capitol Hill. Det er godkjenningen av Boeings 737 MAX-flytype som er tema og som Dickson må forklare seg om.

Direktøren er innkalt for å vitne 17. juni, og vil får en lang rekke spørsmål om hvordan FAA tolket rekasjonsevnen til piloter som fløy 737 MAX når det oppstår situasjoner som medfører alarmer i cockpiten. FAA-direktøren må også forklare seg om det pågående prosessen med å godkjenne 737 MAX-flyene på nytt.

Dickson har tidligere også vitnet om hva FAA gjorde for å godkjenne flytypen, men nå ønsker senatet i sine høringer å følge opp med flere spørsmål, melder FOX.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no