9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

FAA: Har ikke startet å teste 737 MAX i lufte enda – Boeing må fikse mer på flyene

Det amerikanske luftfartstilsynet har enda ikke startet testene av Boeing 737 MAX i luften, med et MAX-fly. Hverken programvaren eller selve flyene er så langt blitt testet i virkeligheten.

I følge direktøren i Federal Aviation Administration, Steve Dickson forteller til amerikanske medier at sertifiseringsflyvninger trolig kan starte opp i løpet av mars måned. Når disse flyvningene er gjennomført vil FAA sammen med flere andre lands myndigheter evaluere testene og ta en avgjørelse på om flytypen nå er sikker å fly.

Fortsatt kan det gå frem til sommeren før operatører av 737 MAX kan begynne å fly sine fly igjen. Flyprodusenten Boeing har opprettholdt at 737 MAX er tilbake i trafikk i løpet av sommeren, noe som er understreket også under Singapore Air Show denne uken.

FAA ønsker ikke å gi noen datoer eller spekulere i når flytypen er tilbake, men sier til mediene at det er mange som følger nøye med og prosessen må foregå ryddig og ta den tid det tar.

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer