9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Boeing 737 MAX fra Air Italy Foto: Hans O. Nyborg

Air Italy innstiller alle flyvninger – Pengene har tatt slutt

Det italienske flyselskapet Air Italy er konkurs. Selskapet stanser alle flyvninger fra den 25. februar i år.

Air Italy er et italiensk flyselskap med hovedkontor ved Olbia lufthavn på Sardinia. Gjennom AQA Holding er selskapet eid av Qatar Airways (49 %) og Alisarda S.p.A. Meridiana ble grunnlagt i 2010 gjennom en fusjon mellom Eurofly og Alisarda.

Flyselskapet er det første som har operert Boeing 737 MAX i Europa som nå legger inn årene. I flåten har selskapet hatt tre 737 MAX 8 som har stått på bakken siden i mars, og ytterligere 17 MAX-fly i bestilling hos Boeing.

Selskapet opererer også Airbus A330 som er utleid fra eierselskapet Qatar Airways, og Boeing 737-700 og 800.

Selskapet er konkurs fra i dag 11. februar, men vil operere enkelte ruter frem til 25. februar, som opereres av andre aktører for Air Italy.

Air Italy som nå er konkurs ble lansert i februar for to år siden. Flyselskapet Meridiana og datterselskapene ble til Air Italy med ny kapital fra blant annet Qatara Airways.

Det første Boeing 737 MAX-flyet ble levert til selskapet 14. mai 2018.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer