Februar 2020 ble en måned der den europeiske flyprodusenten Airbus ikke klarte å sikre seg ett eneste salg av ett eller flere nye fly. Dermed følger Airbus etter Boeing som i januar fikk en måned med null salg.

Flyprodusenten i Toulouse skylder på koronaviruset og de ekstreme påkjenningen bransjen gjennomgår i forbindelse med viruset og passasjerer som uteblir fra å fly.

I februar leverte Airbus fra seg 55 nye fly, noe som gir en total på 86 leverte fly så langt i 2020. Det er en nedgang fra antall overleverte fly i samme periode i 2019.

Mens Boeing ikke klarte å sikre seg noen salg i januar i år, for første gang på flere tiår, er det andre måneden på kort tid hvor Airbus ikke henter inn salg. Samtidig har produsenten i Frankrike sikret seg 296 ordre så langt i dette året.

Produsenten har mottatt flere kanselleringer siste månedene og har nedjustert tallet på bestillinger for 2020 til 274.

Nå frykter produsenten en langvarig effekt av koronaviruset, med tilhørende uteblivelse av nye bestillinger av fly, eller kanselleringer av bestillinger som er inne på grunn av dårlige resultater så lenge viruset herjer verden over melder Reuters i dag.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleFRA ARKIVET: Boeing 757 fra 1980 til 2000-tallet (Del 3)
Next articleHavarirapporten etter Ethiopian Airlines 737 MAX-ulykken skylder på Boeing – Sier lite om hva pilotene foretok seg