2.8 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Februar ble en tung måned for Airbus – Følger Boeing med null salg

Februar 2020 ble en måned der den europeiske flyprodusenten Airbus ikke klarte å sikre seg ett eneste salg av ett eller flere nye fly. Dermed følger Airbus etter Boeing som i januar fikk en måned med null salg.

Flyprodusenten i Toulouse skylder på koronaviruset og de ekstreme påkjenningen bransjen gjennomgår i forbindelse med viruset og passasjerer som uteblir fra å fly.

I februar leverte Airbus fra seg 55 nye fly, noe som gir en total på 86 leverte fly så langt i 2020. Det er en nedgang fra antall overleverte fly i samme periode i 2019.

Mens Boeing ikke klarte å sikre seg noen salg i januar i år, for første gang på flere tiår, er det andre måneden på kort tid hvor Airbus ikke henter inn salg. Samtidig har produsenten i Frankrike sikret seg 296 ordre så langt i dette året.

Produsenten har mottatt flere kanselleringer siste månedene og har nedjustert tallet på bestillinger for 2020 til 274.

Nå frykter produsenten en langvarig effekt av koronaviruset, med tilhørende uteblivelse av nye bestillinger av fly, eller kanselleringer av bestillinger som er inne på grunn av dårlige resultater så lenge viruset herjer verden over melder Reuters i dag.

Andre nyheter

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer