9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Frykter at 60.000 mister jobben som følger av kollaps i Smartwings-gruppen

Dersom Smartwings-gruppen i Tsjekkia skulle kollapse, kan det bety at så mange som 60.000 personer står i fare for å miste jobben sin. I følge avisen Prauge Morning er det nå høyst usikkert om selskapene Smartwings og CSA vil klare seg.

Myndighetene i landet har sagt de vil avgjøre før utgangen av juni om de skal kjøpe seg opp i selskapet, men det ønsker ikke ledelsen i flyselskapet. De ønsker seg heller statlige garantilån. Det er næringsministeren i landet som har foreslått at staten kjøper seg opp med 100 prosent eierskap i Smartwings-gruppen.

Dette forslaget har blitt støttet av landets finansminister. Men opposisjonen i Tsjekkia har protestert mot at landet skal redde flyselskapene. Der menes det at Smartwings ikke er et strategisk selskap som skal reddes for skattebetalerenes penger.

Smartwing og CSA har 2500 ansatte som direkte blir berørt dersom selskapet går konkurs, men totalt kan over 60.000 ansatte bli berørt innen selskap som håndterer fly, flyplasser, leveranser og annet i tilknytting tilk Smartwings-gruppen heter det.

Selskapet har bedt om å få en redningspakke eller lånegarantier for å kunne klare seg økonomisk.

Det er forretingsmannen Jiri Simane som eier 50,1 prosent av selskapet, mens CITIC Group i Kina eier resten av aksjene.

Andre nyheter

Avviser rykter om at British Airways 747 er på vei til russisk flyselskap

Hans Olav Nyborg

Ryanair trekker seg fra Düsseldorf – Eurowings: ULC-konseptet er ut

Hans Olav Nyborg

Lufthansa tar avgjørelse om Airbus A380 kommer mandag

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer