3 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no

Full krangel mellom Boeing og flyselskap – Nekter å levere nye fly tross penger på bordet

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har den siste uken måtte møte en av sine kunder i retten i Seattle. Det er selskapet Volga-Dnepr som har saksøkt Boeing, etter at produsenten har nektet å levere nye fly til den russiske kunden.

Volga-Dnepr har en kjøpskontrakt med Boeing som gjelder leveranse av en Boeing 747-8F, og tre Boeing 777F. I mars måned ga det russiske selskapet beskjed til Boeing at det trolig ikke ville kunne sikre seg finansiering for kjøp av flyene, på grunn av koronapademien og en vanskelig økonomisk situasjon.

Så i mai måned, kom kontrabeskjeden fra det russiske selskapet, nå var finansene sikret og på plass og flyene kunne leveres som planlagt. Men det skulle vise seg at Boeing ikke ville gå med på.

Boeing ga Volga-Dnepr beskjed at det nå var for sent, flyene er allerede i ferd med å bli solgt til andre kunder. Overfor domstolen i Seattle hevder nå Boeing at flyselskapet ga produsenten beskjed om at flyene kunne selges videre, noe flyselskapet nekter for.

Den 4. mai hadde nemlig Boeing sikret seg et salg av Boeing 747-8F som etter planen skulle ha blitt levert til det russiske selskapet i sommer. Trolig er dette UPS i følge Seattle Times som først omtalte saken.

Boeing skal også ha solgt de tre Boeing 777F til en annen kunde, slik at de fire flyene som det russiske selskapet skulle ha fått fremover, nå havner hos helt andre selskap.

Saken fortsetter i retten neste uke skriver avisen.

Andre nyheter

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Boeing setter opp farten med leveranse av 737 MAX

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer