Handout

Indonesiske myndigheter kunne onsdag legge frem opplysninger om at de nå har klart å få tilgang til opptakene fra taleregistratoren på det styrtede Boeing 737-500 flyet fra selskapet Sriwijaya Air. Flyet styrtet 9. januar i år i Javasjøen mellom Java og Borneo.

Det var først 31. mars i år at dykkere klarte å finne og hente opp taleregistratoren (CRV), som var blitt begravet dypt nede i gjørme på havets bunn.

Den indonesiske havarikommisjonen- Indonesian National Transportation Safety Committee (KNKT) – har kunngjort gjennom myndighetene i landet at opptakene fra enheten er hentet ut og blir nå undersøkt. I følge en talsmann for myndighetene skal opptaket også være intakt helt frem til flyet traff havoverflaten og ble knust.

Taleregistratoren har opptak i fire kanaler, en for styrmann, en for kapteinen og to andre lydspor som også gir opptak fra advarsler i cockpiten.

Havarikommisjonen i landet la i februar frem sine første funn hvor det ble antydet  at flyet hadde en ubalanse i motorkraften som til slutt førte det til en skarp sving med påfølgende rulling rundt av flykroppen og deretter stupte det med nesepartiet 3000 meter ned og traff havoverflaten.

Alle 62 ombord døde i ulykken.

ANNONSE
Forrige artikkelToalettrøbbel for amerikanske KC-46 fly
Neste artikkelRussisk flyprodusent i rute for leveranse av nytt fly