Hangar.no
FOTO: HANS OLAV NYBORG

Kina vil ikke godkjenne MAX-flyene nå

Kinesiske myndigheter kommer ikke til å godkjenne 737 MAX for å bli benyttet av landets flyselskap med det første. Selv om det amerikanske luftfartstilsynet FAA nå har gitt grønt lys til at MAX-flyene kan komme tilbake i luften, velger kinesiske luftfartsmyndigheter å ikke vektlegge dette nå.

Kinesiske myndigheter har på lik linje med EASA og ander luftfartsmyndigheter valgt å foreta egne undersøkelser og vurderinger av sikkerheten på MAX-flyene. Samtidig er forholdet mellom USA og Kina betent, noe som også vil ha spille en rolle i forhold til en godkjennelse av en amerikansk flytype i landet.

Civil Aviation Administration of China (CAAC) vil ikke gi noen tidsramme for når en godkjennelse vil bli gitt. Fortsatt skal myndighetene vurdere egne undersøkelser rundt hva som har blitt gjort fra Boeings side med systemene i MAX-flyene, og hvor sikkert flytypen er nå.

Det er spesielt MCAS-systemet kinesiske myndigheter ønsker flere sva r rundt melder CCTV.

Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Irsk selskap starter arbeidet med å bygge om Airbus A330 til fraktfly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer