Foto: Youtube

Bakkemannskaper på flyplassen i Vancouver i Canada skaffet seg ekstra med jobb søndag, da det under tauing av en Boeing 787-9 fra selskapet Air Canada, ikke gikk helt som planlagt.

Flyet skulle flyttes mellom to terminaldeler, da tauetrucken nok ikke ble kjørt helt etter den beste ruten. Flyet havnet utenfor taksebanen og både nesehjulet og hovedhjulene satte seg fast ned i det myke underlaget.

Dermed ble det til å måtte starte en liten redningsaksjon or å få flyet vekk fra et gjørmete område og inn på asfalten igjen. Flyet (C-FVLU) skulle benyttes på rute mellom Vancouver og Montreal.

Etter en lengre tids innsats var flyet tilbake på asfalten og ble tatt med til en hangar for inspeksjon. Det skal ikke ha blitt noe skade på flyet.

https://www.youtube.com/watch?v=Sm8ep50utWQ&feature=emb_logo
Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no