Leasingselskap begjærer flyselskap konkurs

Det irske leasingselskapet AerCap har valgt å gå til sak mot flyselskapet Garuda Indonesia, for ubetalt leie. Flyselskapet har i lang tid unngått å betale leien for flere av flyene selskapet leier fra det irske selskapet.

Nå har leasingselskapet bedt retten i New South Wales i Australia om at selskapet blir slått konkurs som følger av at det ikke er betalt leie.

Begjæringen kommer kun en uke etter at leasingselskapet SMBC Aviation Capital gikk til retten i London for få hjelp til å rettslig kreve inn leie for fly som er i flåten til flyselskapet.

I følge lokale medier i Indonesia risikerer flyselskapet å få sine fly holdt tilbake ved ankomst til utenlandske destinasjoner. Begge de to leasingselskapene sier det ikke har nyttet å snakke med ledelsen i selskapet, og at det er snakk om leie for flyene tilbake flere måneder av 2021.

Flyselskapet selv sier de avventer godkjennelse fra myndigheten for å gjennomføre flere økonomiske tiltak som skal bedre den økonomiske plattformen til Garuda. Denne godkjennelsen har selskapet enda ikke fått.

Garuda Indonesia opererer 39 fly for tiden som er operative. Totalt har selskapet 139 fly i flåten men 100 av disse er satt på bakken, blant annet flere av flyene som tilhører de to leasingselskapene.

Gjennom det siste året har selskapet måtte levere tilbake en rekke fly også til andre leasingselskap som har krevd flyene utlevert.

ANNONSE
Forrige artikkelThailand stanser alle innlandsflyvninger
Neste artikkelHifly hentet fly fra South African Airways