Hangar.no

Lufthansa faser ut enda et MD-11 – Var siste fly som ble produsert av typen

Lufthansa Cargo har sendt sin tredje MD-11F på sin siste flytur, når flyet nå er faset ut. Dette flyet er spesielt ettersom det var det siste MD11-F som ble produsert og levert.

Det er MD-11F med registrering D-ALCN og serienummer 48806 som nå er sendt til lagring i en ørken i ved Victorville, sør i California.

Flyet ble det siste MD-11F som ble produsert og overlevert til Lufthansa Cargo i januar 2001. Dette er det tredje flyet av denne typen som selskapet nå fases ut til fordel for nye Boeing 777F som settes inn i flåten.

Lufthansa har fortsatt ni slike fly i flåten, som skal fases ut frem til 2022. Det er nå syv Boeing 777F som flyr frakt for det tyske selskapet.

Selskapet har ikke noen klare arvtagere til flyet, som er lagt ut for salg, men som kan ende opp med å bli hugget.

Andre nyheter

Norwegian-eier utsetter mottak av 40 fly

Hans Olav Nyborg

Air Canada kansellerer kjøp av 11 Boeing 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Nærmer seg første flytur for ny IL-96

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer