Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Lufthansa setter seks av sine Airbus A380 på bakken permanent

Det tyske flyselskapet Lufthansa velger å permanent fase ut seks av sine kjempefly av typen Airbus A380. Koronakrisen gjør at selskapet velger å fase ut en rekke fly, og dermed ryker nesten halve flåten med a380.

Lufthansa har gjennomsnittlig 8,5 år på sine Airbus A380. Det første flyet ble levert til selskapet i 2010.

I tillegg til kjempeflyene som ikke lengre skal fly for selskapet skal syv Airbus A340-600 og fem Boeing 747-400 sammen med 11 Airbus A320 settes på bakken for godt.

Hva som skjer med A380-flyene er ikke klart, men trolig ender flyene opp med å bli hugget opp og solgt som deler i markedet.

Lufthansa Cityline skal kvitte seg med tre Airbus A340-300 som står oppført på selskapet, og Eurowings skal fase ut 10 Airbus A320 som skal ut som følger av koronakrisen.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer