13 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Møte mellom FAA og Boeing: -Flere endringer må utføres på 737 MAX!

Et møte mellom flyprodusenten Boeing og det amerikanske luftfartstilsynet FAA ( Federal Aviation Administration ) fredag, endte med at produsenten må foreta ytterligere endringer på 737 MAX-flyene, før det kan godkjennes på nytt.

I følge den amerikanske TV-kanalen CNBC skal Boeings direktør ha fått enda en advarsel fra FAA om at det er tilsynet som setter dato for når MAX-flyene kan fly igjen, ikke Boeing. Boeing har lagt press på FAA for å få flyene i luften, men nå har tilsynet på nytt gitt uttrykk for at det skjer ikke før alt rundt flyet er gjennomgått, endret og så godkjent.

For Boeing betyr dette enda et slag i ansiktet på veien mot å få flyene tilbake i luften.

CNBC rapporterer at Boeing nå har startet arbeidet med å redusere produksjonen av 737 MAX-flyene i Seattle, dette ettersom det nå ikke er flere steder å fylle opp med nye fly på Renton der MAX-flyene produseres, det er også dårlig med lagringsplasser andre steder der Boeing har parkert splitter nye MAX-fly i påvente av godkjennelse.

Ingen av partene har så langt kommentert hvilke endringer det er som nå må til for at FAA skal bli fornøyde. Enkelte medier har sitert ikke navngitte kilder på at dette kan dreie seg om simulatortreningen som piloter skal gjennomgå før de kan fly MAX-flyene igjen.

Andre nyheter

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer