-8.9 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Etter at det amerikanske luftfartstilsynet FAA godkjente flytypen 737 MAX i forrige uke, følger nå Brasil etter.

National Civil Aviation Agency (ANAC) melder i dag at det har gitt grønt lys for at 737 MAX-fly kan opereres på landets flyplasser og i luftrommet over Brasil.

Det var ventet at europeiske luftfartsmyndigheter EASA skulle godkjenne MAX, før andre land gjorde dette. Men det ble kjent på tirsdag at EASA ikke er klare for å gi sin godkjenning enda og ønsker fortsatt endringer fra Boeings side.

I Brasil er det kun flyselskapet GOL som har MAX i sin flåte, dette flyselskapet sier i dag til lokale medier at de håper å kunne starte flyvninger med flytypen innen året 2020 er slutt. Selskapet har hatt sine syv MAX-fly på bakken siden mars 2019.

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer