Foto: Hans O. Nyborg

Etter at det amerikanske luftfartstilsynet FAA godkjente flytypen 737 MAX i forrige uke, følger nå Brasil etter.

National Civil Aviation Agency (ANAC) melder i dag at det har gitt grønt lys for at 737 MAX-fly kan opereres på landets flyplasser og i luftrommet over Brasil.

Det var ventet at europeiske luftfartsmyndigheter EASA skulle godkjenne MAX, før andre land gjorde dette. Men det ble kjent på tirsdag at EASA ikke er klare for å gi sin godkjenning enda og ønsker fortsatt endringer fra Boeings side.

I Brasil er det kun flyselskapet GOL som har MAX i sin flåte, dette flyselskapet sier i dag til lokale medier at de håper å kunne starte flyvninger med flytypen innen året 2020 er slutt. Selskapet har hatt sine syv MAX-fly på bakken siden mars 2019.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no