-8.6 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Flyprodusenten UAC forbereder seg på å gjennomføre den aller første flyvningen med Ilyushin IL-114-300.

Il-114-300 passasjerfly er designet for bruk på regionale ruter. Dette er en oppgradert versjon av turbopropen Il-114. Flyet blir utstyrt med to TV7-117SM-motorer og distansen med full kabin er en ytelse med 1900 kilometer lengre maks distanse enn forgjengeren 114.

Første prøvetur er planlagt å skje en av de nærmeste dagene melder nyhetsbyrået TASS i Russland.

Produsenten har planlagt å levere første fly til et flyselskap i løpet av 2023. Første prototypen er nå klar for å prøves under en flytur, mens fly nummer to er nær ved å bli produsert ferdig.

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer