Airbus A350-900 - Foto: Hans O. Nyborg

Den europeiske flyprodusenten Airbus er i ferd med å legge siste hånd på et system som skal registrere alt som foregår i en flykabin under flyturen. Hver minste bevegelse fra passasjerene eller kabinbesetningen skal registreres i et dataprogram.

Det betyr at fra det øyeblikket du beveger deg ut av flysetet og går på toalettet vil sensorer i kabinen ha registrert, hvordan du beveger deg, hvor fort du går, og hvor lenge og ofte du bruker toalettet.

Meningen med det nye systemet er å få mer informasjon og data som kan hjelpe designere i fremtidens fly å legge bedre til rette for nettopp hvordan vi beveger oss ombord. Det nye systemet skal også registrere hvor mye håndbagasje som fylles opp i bagasjehyllene over setene, hvor tungt det er samlet sett, og hvor det er ledig plass til mer bagasje.

I tillegg jobber flyprodusenten med å utvikle en egen app som alle passasjerer kan bruke når de er ombord i flyet. På sikt vil nemlig knappen for å tilkalle kabinbesetningen forsvinne, for da skal du bruke appen på din telefon.

Testene som Airbus foretar nå med det nye systemet er installert i et Airbus A350-fly. Sensorene som registrerer hvor ofte du beveger deg, vil også gi kabinbesetningen beskjed om stolryggen er oppe, og om vindu-dekselet er trukket for eller tilbake før start og landing.

Systemet som skal registrere alle disse data vil bli tilgjengelig på fly som blir levert fra 2021 melder Airbus i en pressemelding.

ANNONSE
Forrige artikkelBritish Airways følger Lufthansa – blokkerer seterad på A320neo
Neste artikkelNytt fraktselskap i Tyskland får driftslisens