-8.3 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no
Airbus A350-900 - Foto: Hans O. Nyborg

Nå skal Airbus-flyene registrere hvor ofte du går på toalettet ombord

Den europeiske flyprodusenten Airbus er i ferd med å legge siste hånd på et system som skal registrere alt som foregår i en flykabin under flyturen. Hver minste bevegelse fra passasjerene eller kabinbesetningen skal registreres i et dataprogram.

Det betyr at fra det øyeblikket du beveger deg ut av flysetet og går på toalettet vil sensorer i kabinen ha registrert, hvordan du beveger deg, hvor fort du går, og hvor lenge og ofte du bruker toalettet.

Meningen med det nye systemet er å få mer informasjon og data som kan hjelpe designere i fremtidens fly å legge bedre til rette for nettopp hvordan vi beveger oss ombord. Det nye systemet skal også registrere hvor mye håndbagasje som fylles opp i bagasjehyllene over setene, hvor tungt det er samlet sett, og hvor det er ledig plass til mer bagasje.

I tillegg jobber flyprodusenten med å utvikle en egen app som alle passasjerer kan bruke når de er ombord i flyet. På sikt vil nemlig knappen for å tilkalle kabinbesetningen forsvinne, for da skal du bruke appen på din telefon.

Testene som Airbus foretar nå med det nye systemet er installert i et Airbus A350-fly. Sensorene som registrerer hvor ofte du beveger deg, vil også gi kabinbesetningen beskjed om stolryggen er oppe, og om vindu-dekselet er trukket for eller tilbake før start og landing.

Systemet som skal registrere alle disse data vil bli tilgjengelig på fly som blir levert fra 2021 melder Airbus i en pressemelding.

Andre nyheter

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Atlas Air bestiller fem 747-8 – Blir siste kunde til å motta jumboer

Redaksjonen

Titan Airways har fått levert første Airbus A321 i fraktversjon

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer