12.2 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Ny FAA direktør: Ingen dato satt for når MAX-flyene skal fly igjen

Rapporteringer i flere medier om at MAX-operatører snart har en dato å forholde seg til når flyene kan fly igjen, aavises av den nye direktøren i det amerikanske luftfartstilsynet FAA ( Federal Aviation Administration  ).

Stephen Dickeson ble nylig ansatt som ny direktør i FAA, han kommer fra en stilling som direktør for flyoperasjonene i Delta Air Lines.

Under et pressemøte mandag kunne Dickeson fortelle at FAA er forpliktet til å godkjenne at Boeing 737 MAX-flyene får fly igjen, først når det er helt sikkert at flyene er trygge å fly. Det er i følge direktøren noe som fortsatt er et langt stykke igjen, før en slik konklusjon er klar.

-Vi skal dit fakta fører oss og sørger nøye for at all teknologi og trening er til stede og på plass før flytypen kommer tilbake i luften,» kunne direktøren opplyse. Når det skjer er usikkert og til det svarte Dickeson;

-Kun tiden vil vise når dette skjer, men det er ikke satt noen dato eller tidsramme for når flyene må eller skal være i luften igjen.

Andre nyheter

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer