-1.8 C
Oslo
19/01/21
Hangar.no

Nye problem for salget av HK Express – Må kvitte seg med Boeing 747 først

Salget av flyselskapet HK Express gir mer trøbbel for eierselskapet HNA Group, når det skal selges til selskapet Cathay Pacific. Cathay Pacific har nektet å betale første avdrag for lavkostselskapet, inntil tre Boeing 747 er fjernet fra selskapets eierskap.

Cathay skulle etter planen ha betalt første avdrag for HK Express til moderselskapet Hong Kong Airlines innen 8. mai i år. Det skjedde ikke. Cathay Pacific har funnet ut at HK Express står som eiere av tre utdaterte Boeing 747 fraktfly.

Fraktfly som ble innkjøpt for å styrke HNA-gruppens fraktdivisjon. HK Express ble satt som eiere av to av flyene, mens eierskapet på det tredje flyet er noe mer usikkert, melder CH-Aviation.

HNA har bedt et av sine datterselskap, Avolon om å sørge for å kjøpe ut de tre jumboejet-flyene fra HK Express, men dette selskapet nekter å kjøpe de tre eldre 747-flyene basert på at markedsverdien for flyene er svært lav.

De tre flyene opereres i dag av AirACT i Tyrkia og Suparna Airlines i Shanghai. Men ingen av flyene er registrert i Hong Kong. Ett av flyene er fra 1992, ett annet fra 1993 og det siste fra 1991.

Andre nyheter

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Thai Airways har kapital til drift i fire måneder til

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer